Verschillende haartypen

Ieder persoon heeft uniek haar. Op basis van de etniciteit wordt de vorm van het haar ingedeeld in vijf typen; blond haar, bruin- zwart haar, rood haar, Afrikaans haar en Aziatisch haar. Tussen de haartypen wordt er een verschil gezien in het totale aantal haarfollikels op de hoofdhuid en de dikte van het haar. De verschillen staan weergegeven in tabel 1. Bijvoorbeeld personen van Europese/Amerikaanse komaf met blond haar hebben gemiddeld gezien meer haarfollikels op het hoofd, maar een kleinere haardikte ten opzichte van de overige haartypen.

De vorm van het haar (steil/golvend/krullend/kroes) wordt bepaald door de vorm van de haarfollikel. Algemeen gezien hebben Aziaten een ronde haarfollikel met steil haar. Europeanen/Amerikanen hebben een ronde- ovale haarfollikel met steil- golvend haar. Afrikanen hebben een elliptische haarfollikel met krullend- kroeshaar. Onze haartransplantatie in Amsterdam is geschikt voor ieder haartype.

Tabel 1: Verschillen in totaal aantal haarfollikels op de hoofdhuid en de haardikte tussen etniciteiten. Let op dit zijn gemiddelde getallen, en hoeft niet voor iedereen te kloppen.