Voormalig topvoetballer en topscorer van het Nederlands Elftal Patrick Kluivert stond bekend om de veelzijdigheid waarmee hij scoorde: met links, met rechts, of met zijn hoofd, het maakte hem niet uit, als hij het doel maar trof! Of de vele rake kopballen die hij in zijn carrière heeft uitgedeeld, uiteindelijk ook bijgedragen hebben aan zijn telkens dunner wordende haar, blijft de vraag, maar hoe dan ook was Patrick niet bereid zich bij zijn naderende kaalheid neer te leggen. Dus toen hij op zeker ogenblik het prachtige resultaat zag dat Amsterdam Hair Institute had gerealiseerd bij zijn vriend Denny Landzaat, was Patrick al snel om. Dat wilde hij ook!

Nu was het probleem dat Patrick niet alleen weinig en vooral dunne haren op de bovenkant van zijn hoofd had, maar dat ook zijn donorgebied allesbehalve dichtbegroeid was en hoofdzakelijk uit dunne haren bestond. Dat de haartransplantatie experts van Amsterdam Hair Institute zich voor een uitdaging gesteld zagen, mag duidelijk zijn, maar die gingen ze met een gerust hart aan vanuit de wetenschap dat zij de allermodernste, speciaal door Amsterdam Hair Institute ontwikkelde haartransplantatie-methode konden toepassen, namelijk de StemCellmethode.

De StemCellbehandeling die in het traject voorafgaand aan de FUE CT haartransplantatie bij Patrick werd uitgevoerd, zorgde ervoor dat zijn hoofdhuidconditie, haarwortels en bloedcirculatie een krachtige boost kregen, waardoor het meest ideale uitgangspunt ontstond voor het uitvoeren van een maximaal geslaagde haartransplantatie. En dat was noodzakelijk ook, want het grootste deel van de grafts die uiteindelijk konden worden getransplanteerd zou normaalgesproken onbruikbaar zijn, omdat de betreffende haren gewoonweg te dun waren. Maar in Patricks geval konden ook deze haren worden meegenomen omdat de verwachting was dat de bij hem toegepaste StemCellbehandeling ook deze haren zou versterken en verdikken.

Het eindresultaat van Patricks transplantatie is inmiddels goed zichtbaar en het is ook duidelijk wat het gunstige effect van de StemCellbehandeling daarop is geweest: zijn oorspronkelijke haargrens is weer in ere hersteld, en ook zijn hoofd is weer grotendeels bedekt met haren die nu sterker en dikker zijn dan ze voor het moment van transplantatie waren. En ook op Patricks donorgebied heeft de StemCellbehandeling een gunstig effect gehad. Dit deel van zijn hoofdhaar dat toch al niet optimaal was, had behoorlijk te lijden gehad onder de transplantatie waarbij duizenden minuscule gaatjes werden geboord om evenzoveel grafts te oogsten. Maar gelukkig heeft de StemCellbehandeling ervoor gezorgd dat Patricks donorgebied uiteindelijk boven verwachting goed is hersteld, en dat de daar aanwezige haren nu dikker en sterker zijn dan ze voorheen waren.

patrick-kluivert-haartransplantatie