Marion

Marion kreeg te maken met haarverlies en dat had een grote impact op haar zelfvertrouwen. Hoewel zo’n 50% van alle vrouwen ooit te maken krijgt met haaruitval, is het taboe hierop groot. Daardoor is ook de stap naar een haartransplantatie een stuk groter. Om haar haarverlies tegen te gaan greep Marion naar allerlei middeltjes die ze vond op het internet. Helaas zonder resultaat.

Ze besloot informatie te vragen aan de Nederlandse Haarstichting, een stichting die in het leven is geroepen om mensen met haaruitval, haarproblemen en haarziekten voor te lichten, te helpen en bij te staan. Hier werd ze geïnformeerd over een haartransplantatie. Dankzij de Nederlandse Haarstichting durfde Marion de stap te zetten.

Een haartransplantatie schrikt veel vrouwen af, vanwege het idee dat ze kaalgeschoren moeten worden. Bij ons is er de mogelijkheid voor een haarvriendelijke haartransplantatie, waarbij je niet kaalgeschoren hoeft te worden. Marion koos ervoor om zich wél volledig kaal te scheren, omdat er dan meer Grafts kunnen worden geplaatst.

Het resultaat mag er zijn en Marion straalt weer! We zijn haar erg dankbaar dat ze op video haar verhaal wilde vertellen. Zo doorbreekt ze het taboe en inspireert ze andere vrouwen om ook de stap te nemen.