De revolutionaire FUE CT Stem Cell techniek

Ontwikkeling en onderzoek hebben bij Amsterdam Hair Institute altijd hoog in het vaandel gestaan. Simpelweg omdat wij altijd betere resultaten voor onze klanten willen realiseren en iedereen die dat wil, de mogelijkheid willen bieden om een haartransplantatie te krijgen.

De unieke FUE CT techniek, die zich inmiddels heeft bewezen als de meeste effectieve haartransplantatie techniek in de markt, is hiervan al het regelrechte bewijs. En het is met trots dat wij nu het volgende klinkende resultaat van onze continue onderzoeksinspanningen kunnen presenteren: de revolutionaire FUE CT Stem Cell techniek.

In dit artikel beschrijven wij wat deze baanbrekende nieuwe techniek precies inhoudt en leggen wij ook uit hoe wij deze toepassen binnen onze praktijk om de resultaten die wij hiermee behalen nog verder te optimaliseren.

De FUE CT Stem Cell techniek is gebaseerd op onze unieke en bewezen effectieve FUE CT techniek. Dit betekent dat alle daarbij geldende onderscheidende pluspunten ook hierop van toepassing zijn, zoals de behandeling op maat aan de hand van een van onze 30 protocols, toepassing in het nabehandelingstraject van CTS, oftewel Circulation Treatment Stimulators, en het best haalbare resultaat door focus op multi-grafts. Het onderscheid zit hem in de toevoeging van de Stem Cell behandeling die plaatsvindt in het voortraject, en als voornaamste doel heeft om de hoofdhuidconditie substantieel te verbeteren zodat met de later volgende FUE CT haartransplantatie een optimaal resultaat kan worden behaald.

Door de toevoeging van de Stem Cell behandeling hebben wij onze FUE CT techniek nu ook geschikt en toegankelijk gemaakt voor mensen met kroeshaar, mensen met een zwak donorgebied of een problematische hoofdhuid, en daarnaast ook voor mensen die al elders een haartransplantatie hebben ondergaan die niet geslaagd is. Maar ook mensen die met hun haartransplantatie een maximaal haalbaar resultaat willen bereiken en bereid zijn daarvoor ‘the extra yard’ te gaan, zullen baat hebben bij de FUE CT Stem Cell techniek. Want dat staat wel vast: in combinatie met de unieke en op zichzelf al zeer effectieve en krachtige FUE CT haartransplantatie biedt Stem Cell op dit moment het beste wat er momenteel in de markt verkrijgbaar is.

Een stamcel is een cel die kan zorgen voor de productie van andere gezonde cellen. Stamcellen komen overal voor in ons lichaam en hebben dankzij hun bijzondere eigenschappen als voornaamste taak om beschadigd weefsel te herstellen.

De bekendste stamcellen zijn die uit het beenmerg, en de meeste mensen hebben dan ook wel eens gehoord van de beenmergtransplantatie, die wordt ingezet als therapie bij aandoeningen als leukemie en bepaalde soorten lymfeklierkanker. Hierbij wordt ziek beenmerg vervangen door gezond merg, waarna de daarin aanwezige stamcellen vervolgens zullen zorgen voor de productie van gezonde bloedcellen. Zodra die rijp zijn en in de bloedsomloop terecht komen, gaan ze van daaruit hun herstellende en genezende rol vervullen.

Omdat stamcellen tegenwoordig ook uit het bloed en vetweefsel kunnen worden geoogst, wordt nu niet langer over een ‘beenmergtransplantatie’ gesproken, maar meer algemeen over een ‘stamceltransplantatie’, waarbij de toepassingsmogelijkheden zich in rap tempo uitbreiden en ook in kracht en effectiviteit toenemen.

Een van die nieuwe toepassingsmogelijkheden is nu de door Amsterdam Hair Institute ontwikkelde Stem Cell behandeling die zoals eerder aangegeven, een aanvulling vormt op de FUE CT techniek. De Stem Cell behandeling wordt in het voortraject van een FUE CT haartransplantatie uitgevoerd en heeft hierop een versterkende, optimaliserende uitwerking